Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi vill förstärka det hälsofrämjande arbetet liksom rehabiliteringen, skriver debattörerna. Bild: Kungälvs-Posten
Vi vill förstärka det hälsofrämjande arbetet liksom rehabiliteringen, skriver debattörerna. Bild: Kungälvs-Posten

Mer tillgängliga vårdcentraler krävs

Vi vill förstärka det hälsofrämjande arbetet liksom rehabiliteringen, skriver debattörerna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Genom att förstärka primärvården minskar trycket på sjukvården i sin helhet samtidigt som tryggheten för patienten ökar.

Kristdemokraterna arbetar för att fler vårdcentraler ska ha utökade öppettider vid kvällar, helger och tidiga morgnar. Vi vill främja utvecklingen av digitala lösningar för att göra det lättare att komma i kontakt med vården, oavsett om det handlar om att boka läkartid via nätet eller få rådgivning av en sjuksköterska. Samtidigt ska självfallet andra individanpassade lösningar finnas för dem som har svårigheter att nyttja digital teknik.

Vi vill förstärka det hälsofrämjande arbetet liksom rehabiliteringen. Det handlar för primärvårdens del om att ge stöd till bättre egenvård, förebygga beroendeproblematik av skilda slag och stödja ett friskare liv. Det handlar också om att tidigt upptäcka besvär som kan leda till sjukdomar men som kan förbyggas genom tidig behandling.

Vi vill också ge fler möjlighet att vårdas i eller i närhet av hemmet. För många, inte minst för barn och äldre, skapar detta en trygg vårdmiljö och ökar livskvaliteten.

Alla invånare ska vara trygga med att det finns en god, tillgänglig och nära vård.

Stefan Svensson (KD)

regionrådskandidat

Maria Nilsson (KD)

regionkandidat