Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det handlar dels om erfarenhetsutbyte mellan länder, städer och verksamheter i syfte att skapa god kvalitet i verksamheten för våra Trollhättebor. Bild: Roger Lärk
Det handlar dels om erfarenhetsutbyte mellan länder, städer och verksamheter i syfte att skapa god kvalitet i verksamheten för våra Trollhättebor. Bild: Roger Lärk

Mervärde för invånare och näringsliv

Replik
Signaturen Misstänksam har i några insändare lyft många och varierade frågor som berör Trollhättans stads internationella arbete, och mer specifikt nätverket SERN.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trollhättans stad har som målsättning att vara aktiv i internationellt arbete och främst då i Europa inom strategiskt viktiga områden. Det handlar dels om erfarenhetsutbyte mellan länder, städer och verksamheter i syfte att skapa god kvalitet i verksamheten för våra Trollhättebor. Det handlar också om att främja näringslivsutveckling och tillväxt i Trollhättan, både genom finansiering via EU:s olika program och kunskapsutveckling med partners som annars inte hade skett. Ett tredje viktigt syfte är att ge möjlighet för ungdomar att få träffa ungdomar i andra länder och få kunskap och förståelse för andra kulturer.

Trollhättans stad har arbetat på den inslagna vägen sedan 2007 och arbetet följs upp löpande. Det handlar inte om en enskild tjänstepersons prioriteringar som insändaren vill göra gällande utan det är kommunstyrelsens politiker i den globala kommittén som beslutar om inriktning utifrån kommunfullmäktiges internationella strategi. Det må ibland vara utmanande att visa på kortsiktiga konkreta resultat av samarbetsprojekt, men vi är övertygade om att de ger positiv effekt för att stärka Trollhättans attraktivitet och konkurrenskraft.

Nu är vi i början på mandatperiod och snart stundar ett EU-val. Det innebär att Trollhättans stad ska ta fram nya politiska mål för det internationella arbetet och EU-s programområden håller just nu på att formas där vi får nya möjligheter till finansiering av för Trollhättan viktiga satsningar!

Ulrika Strandroth Frid

Stadsdirektör Trollhättans Stad

Helena Kortered

Näringslivschef Trollhättans Stad