Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Löfte. Med nyvunnen maktposition efter valet 2014, kunde MP ha stoppat exploateringsplanerna för gott – i enlighet med uttalade vallöften och valmanifest, tycker insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT
Löfte. Med nyvunnen maktposition efter valet 2014, kunde MP ha stoppat exploateringsplanerna för gott – i enlighet med uttalade vallöften och valmanifest, tycker insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Miljöpartiet Vänersborg – svikna löften får faktiskt konsekvenser

I flera år och inför förra valet 2014 gav Miljöpartiet i Vänersborg skarpa utfästelser, att skydda Blåsuts sista grönområde från exploatering. Och vann förtroende, vänner och röster. Med nyvunnen maktposition efter valet 2014, kunde MP ha stoppat exploateringsplanerna för gott – i enlighet med uttalade vallöften och valmanifest. Valresultatet ingöt stort hopp i grannskapet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Partiet valde dock att gå helt motsatt riktning och svek framför allt de nyvunna rösterna, men också partiets värderingar i stort. Sådant svek glöms inte i första taget! Och sådant svek ska svida rejält! Resultatet syns tydligt där mandaten för MP i Vänersborg i valet 2018 halveras. Största förloraren är dock naturområdet och den biologiska mångfalden i Blåsut.

Tyvärr är det tidigare prunkande rekreationsområdet med dokumenterad stor biologisk mångfald däribland rödlistade djurarter, i dag anskrämligt att se och tomt på liv. En avstannad byggarbetsplats har blivit en avstjälpningsplats med en halvfärdig oasfalterad väg. För vägen har kommunen dessutom belastat Vänersborgs skattebetalare med ett lån på miljonen kronor, som motprestation för att få genomfört byggplanerna.

Vänersborgare – åk och titta på investeringen vi alla bidraget till vid Kindblomsvägen. Boende i grannskapet Blåsut tror fortfarande på ett exploateringsstopp för byggplanerna ifråga och inbjuder alla kommunens företrädare till fortsatt dialog. Vi hoppas att samtliga nu framröstade kommunpolitiker i Vänersborg förstår bättre sitt demokratiska ansvar de fått förtroende av sina väljare, att förvalta de kommande fyra åren.

Grannskapet Blåsut som inte glömde