Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
När jag berättar fakta att Trollhättan är den tredje mest skuldsatta kommunen per invånare i landet är det inte en åsikt utan en fakta, uttrycker skribenten.
När jag berättar fakta att Trollhättan är den tredje mest skuldsatta kommunen per invånare i landet är det inte en åsikt utan en fakta, uttrycker skribenten.

Min ideologiska grund är god

Replik
Svar på Försök tänka lite djupare – lite mer ideologiskt, 23 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag kan börja med att säga att min ideologiska grund är mycket god. Jag vet varför jag tycker som jag gör, just för att jag har en djup ideologisk bas. Du visar istället upp en kraftig okunskap om du tror att KD och Sd skulle ha samma bas. Jag står hårt fast i trygga borgerliga högervärderingar, en önskan om en effektiv och mindre offentlig sektor, en stat som är som starkast när man är som svagast. Den kristdemokratiska ideologin som är Europas näst största. Jag har tillbringat hundratals av timmar och studerat politisk filosofi, idéhistoria, politiska ideologier och så vidare. Så nej, med att säga icke genomarbetad ideologibas kommer du ingenstans. Det är just på grund av min ideologiska grund jag besitter mina åsikter.

Jag förstår att alla inte kan vara insatta i kommunens ekonomi. Men för mig är det viktigt att fler får till sig hur situationen är. När jag berättar fakta att Trollhättan är den tredje mest skuldsatta kommunen per invånare i landet är det inte en åsikt utan en fakta, inte en floskel, utan mera av en mycket stark oro för framtiden i kommunen. Så nej jag gnäller inte utan det handlar om öka kunskapen hos fler, få fler att inse hur extremt allvarligt läget är i vår egen kommun. Få personer såsom dig att kräva svar av politiker av alla färger vad de ska göra.

Varför anser jag då att offentlig finansiering av bussar på sommaren för lovlediga inte är en god idé. Det finns många orsaker, det finns gränser för vad det offentliga ska finansiera. Jag anser att det finns andra saker som är mycket mera prioriterad för vad man ska lägga pengarna på. Vi som samhälle sitter inte på obegränsade resurser, jag har ju även den ideologiska uppfattningen just att staten ska vara stark där vi behöver den som bäst och dessa feriebusskort är inte där jag anser att vi ska vara som starkast.

Detta anser jag är på helt andra ställen. Detta kan vara mycket behjärtansvärt men behjärtansvärt kan inte vara grunden för att finansiera.

Tittar man in i framtiden så varslar SKL för att kostnaderna kommer att öka, på grund av rena demografiska förändringar. Det är ytterligare ett perspektiv i varför jag anser att vi behöver hålla igen.

Detta framtida behov om att hålla igen gör att jag uppmanar alla kommunmedborgare att höra av sig, om de känner till slöseri med offentliga medel i kommunen. Lovar att sätta ljuset på de bästa förslagen och det kommer den dagen socialdemokraterna inte längre styr Trollhättan, låt oss då ta bort slöseri direkt.

Ricky Karlsson KD