Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Min syn beträffande skyddsutrustning inom äldrevården

Svar till Lena Hult.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Håller med dagens insändarna ”Detta med lögner” och ”Nej SD Trollhättan signum är inte lögner”, 9 maj.

Jag har själv en nära anhörig som vårdas i hemmet av hemtjänst och hemsjukvård. Ingen av personalen har skyddsutrustning i form av ansiktsmask och de är jättenära min anhörig när de ger medicin, hjälp med dusch och mat. Vi anhöriga får inte besöka våra äldre på grund av smittrisk men er personal, Lena Hult, får springa in och ut och från det ena stället till det andra utan ändrade rutiner i denna fruktansvärda pandemi.

Frågar jag någon i personalen varför de inte bär munskydd så säger de bara vi har inga eller vi har inte fått direktiv. Om min nära anhörig blir smittad då är det inte en av oss anhöriga som har smittat utan en av hemsjukvårds och hemtjänstpersonal. För vi anhöriga har ingen nära kontakt med våra äldre längre. Vem bär ansvaret? Den frågan besvaras av sig själv! När ska ni vakna och agera? Hur många äldre ska behöva dö?

Precis som man sätter på sig handskar vid varje besök och sedan slänger så ska man väl sätta på sig ett munskydd. Även en frisk person kan ha viruset i sig utan att visa symptom och kan föra över det till de äldre. Att det är för varmt eller obekvämt som jag har hört någon säga är löjligt. Tänk på tandläkare som har munskydd hela dagen för att skydda sina patienter!

Det är dåligt av Lena Hult att anklaga någon som lyfter fram problem som lögnare, väldigt lågt! Nej, ta alla problem som kommer fram på allvar! Ta ditt ansvar och se till att alla har utrustning att skydda sig själv och de äldre. Det är inte läge att försvara sig med långa insändare! Det är kris nu och ni som har ansvar måsta agera!

Mycket orolig anhörig