Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Minska slöseriet – minska matsvinnet

I kommunfullmäktige ställde KD frågan hur mycket matsvinn vi har inom Trollhättans grundskolor? Hur många kilo, hur många portioner, hur mycket kostar det?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Svaret var lika enkelt som att det finns inget svar och det svar som finns är för osäkert. Det kommer att komma data i denna fråga. Allt detta pekar på att det finns brister i styrningen, det är väldigt tydligt.

Lik förbaskat utan att veta hur det egentligen står till, påstår S i kommunfullmäktige att det pågår ett framgångsrikt arbete i frågan. Detta utan att veta hur det varit, utan att veta hur det är nu och vi hade ju ännu inga siffror.

Så hur kan S veta allt detta? Det är inte konstigt att vi i KD hittar slöseri om detta är sättet man styr på.

Vi vet att inom den kommunala förvaltningen som hanterar maten görs mycket som är bra, men låt oss få data på detta så vi kan mäta utvecklingen. För att analysera var och om det behövs insatser. Vi i KD kommer att fortsätta att följa matfrågan, vi kommer att fortsätta att jaga slöseri. Detta är respekt för miljön och respekt för skattepengarna. Vi ser att i kommunens tuffa ekonomiska läge är det viktigt att svinn och slöseri försvinner.

Men ytterst är det en fråga om att vi serverar mat som våra skolungdomar gillar och äter. En elev som går på tom mage kommer inte ha en bra skolgång.

Vi får aldrig tappa detta viktiga fokus varför skolmaten är en så viktig institution i Sverige.

Ricky Karlsson (KD) Bedros Cicek (KD)