Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: No Byline

Mitt i prick Orvar!

Replik
Svar på ”Efterlyser lite mer varierad musik i P4 Väst”, 11 mars.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi stänger också oupphörligt av radion och glömmer sedan att sätta på den igen. Varför ska vi äldre behöva lyssna på denna bedrövliga musik, kanalchef Peter Sundblad? Våra barn i 35–45-årsåldern har inte ens en radioapparat, så där faller det argumentet platt till marken. Den musik som spelas, består gissningsvis till 90 procent av rapp och popmusik av nyare dato.

P4 Väst har idag en, säger en person, som väljer musiken. Redan där fallerar det! Korruptionsrisken är hög – det finns mycket pengar i branschen. Jag vet ett stort företag i Sverige, som på 80-talet sades flytta om sina inköpare med jämna mellanrum – just för att förebygga relationsbildningar. Detta borde vara självklart på alla företag. Vi människor kommer ofta, förr eller senare, att bli mer eller mindre vänner med varandra.

Mina råd till Peter Sundblad är:

1) Byt ut den person som väljer musiken varje år – även om ”hen” anses göra ett bra jobb.

2) Var tredje timma bör vara önskemusik, som vi ju märker är väldigt uppskattat av lyssnarna. Dessutom billigare att producera.

3) Torsdagsprogrammen med Jan Uddén och Peter Hilton bör vara helt utan musik, för att inte bli helt stympade.

Leffe -45