Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Mitt under coronaspridningen fanns tid att överklaga

I början av mars 2019 inbjöd Vänersborgs kommun till ett informationsmöte om VA Gaddesanna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Informatörerna, tjänstepersoner, gav oss intrycket att länsstyrelsen hade bestämt att alla skulle tvångsanslutas till VA i Gaddesanna. Men så var det inte! Först i midsommarveckan beslutade kommunen att göra Gaddesanna till ett verksamhetsområde. Att det då, mitt under coronaspridningen, fanns tid i några veckor att överklaga var det nog inte många som förstod.

De som inte deltog i mötet fick ingen information om vad som skulle beslutas och ingen fick klart besked om vad verksamhetsområde innebär. Hur skulle man då kunna överklaga? Det är min bestämda uppfattning, att det låg i tjänstepersonernas intresse att ingen i detalj skulle veta vad som sen var på gång. Tvångsanslutning av alla fastighetsägare! Oberoende av hur mycket eller lite som fastigheten användes skulle alla få kostnader på mellan 200.000 och 300.000 kronor även om sommarstugan saknade vatten och avlopp.

Ett så här viktigt beslut, som blir så ekonomiskt kostsamt för ett par hundra fastighetsägare, borde kräva skriftlig information så att alla i lugn och ro kan sätta sig in i ärendet och med information om fullföljdshänvisning hur ett beslut ska överklagas. Vi, de drabbade, har inte fått något beslut eller fullföljdshänvisning. Kan verkligen detta förfarande vara acceptabelt och rätt?

Fastighetsägare Gaddesanna