Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Mycket dåligt agerande av Sverigedemokraterna

Spridningen av coronaviruset har nästan förlamat hela vårt samhälle och drabbat många branscher.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vissa av dem mycket hårt vilket i sin tur har lett till hög arbetslöshet för våra ungdomar och många andra. Till exempel inom restaurang- och handelsbranschen är skadan oproportionerligt stor. Pandemin började i våras och satte sina spår och det blev lite lugnare under sommaren men nu är smittspridningen mycket hög igen. Detta orsakar att många, särskilt våra äldre som har vigt sina liv åt att bygga vårt land, har mist sina värdefulla liv. Vår vårdpersonal är mycket hårt belastad och ännu mer nu när andra vågen av smittan har lamslagit samhället. I dessa tider har vi alla, oavsett position och yrke, en skyldighet att bidra på bästa sätt för att minimera smittspridningen.

Vi politiker bär ett ännu större ansvar i dessa tuffa tider, inte minst för att föregå med gott exempel. Vi måste följa FHM:s rekommendationer vad vi än gör. En av de aktiviteter vi politiker ägnar oss åt är våra möten, som oftast består av många ledamöter och tjänstemän. De flesta politiska instanser har vidtagit lämpliga åtgärder, till exempel hålls nästan alla regionens sammanträden digitalt nuförtiden.

I Trollhättan har vi halverat antalet ledamöter i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i väntan på att ordna tekniken för att gå över till digitala möten, men i några av våra nämnder har vi inte kunnat införa halveringen av antalet ledamöter på grund av att Sverigedemokraterna i Trollhättan har motsatt sig förslaget. Det är nämligen så att alla partier måste ställa sig bakom förslaget för att det ska verkställas. I utbildningsnämnden motsatte sig SD-ledamöterna vårt förslag om halvering av ledamöter trots att alla andra partierna ville det.

Min fråga till Sverigedemokraternas gruppledare Lasse Henriksen (som sitter i kommunstyrelsen, utbildningsnämnden och kommunfullmäktige och många andra ställen) är: Varför gick det bra att halvera antalet ledamöter i kommunstyrelsen men inte i utbildningsnämnden? Är det för att du är ersättare i denna nämnd och är rädd för att inte få sitta i utbildningsnämnden vid en halvering av antalet ledamöter?

Detta är ett bevis på att du inte litar på dina kompisar i nämnden och att du och dina kompisar i utbildningsnämnden inte bryr er om hur vårdpersonalen kämpar och att våra äldre dör av smittan. Vart tog SD:s mantra om att minimera antalet politiker för att minska på arvodeskostnader vägen? Detta är ett uppenbart bevis på att SD sätter egna partitaktiska överväganden framför minimering av smittspridningen och en säker arbetsmiljö för oss politiker.

Fahimeh Nordborg (V)

första vice ordförande i utbildningsnämnden, ordförande i förskoleutskottet samt ledamot i kommunfullmäktige