Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Thomas Johansson/TT
Bild: Thomas Johansson/TT

När fotbojan är på är det för sent

Alla är överens. Vi måste stoppa kvinnovåldet. Men när fotbojan väl är på plats är det redan för sent. Det vidriga har hänt. Slagen, våldet, hoten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Straffen ska skärpas – visst. Tydliga och kännbara straff ska utkrävas för dessa oförsvarliga brott. Men mäns våld börjar med unga killars våld. Mot unga tjejer. Vi måste därför skärpa upp och se till att samhället blir mer stringent i förebyggande åtgärder.

Men det börjar hos oss män.

Vi män måste vara tydliga med att en riktig karl aldrig slår, hotar eller våldtar. Vi män måste vara tydliga med att inga flickor ska riskera att bli kvinnor som misshandlas och slås ihjäl. Vi män måste göra det klart att kvinnofrid är en fråga för oss. Strukturer och attityder kring män och manlighet måste ändras.

Därför kräver vi att Trollhättans stad stärker upp det förebyggande arbetet med fokus på att få bort pojkars och mäns våld.

Vi från Centerpartiet i Trollhättan kommer dessutom bjuda in till samtal där vi lyfter vad vi män kan göra. Hur vi pratar med våra söner och tydligt tar ansvar för kvinnors säkerhet.

Mikael Arvemark (C)

Anders Dahlberg (C)

Yusuf Abdullahi (C)

Christer Wennerberg (C)