Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Heiko Junge
Bild: Heiko Junge

När ska de unga ta ansvar för klimatet?

Replik
Svar på "S måste ta strid för klimatet och minskade klassklyftor".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är de unga som står för all ny teknikutveckling – det senaste är elsparkcykeln. Att den måste ha ett batteri för att den ska röra sig framåt har ingen ifrågasatt. Att nya gruvor måste öppnas för att komma åt alla metaller som krävs för batteritillverkning. Alla gruvor gör intrång i naturen och efterlämnar avfall som går ut i naturen och i grundvattnet och dricksvattnet.

När hela Sverige består av vindkraftverk, solcellspaneler ute på orörd mark. Hela havsbandet runt Sveriges kust är full med havsbaserad vindkraft. Från alla kärnkraftsvänner hörs ingen oro för det radioaktiva avfall som ska förvaras i 100 000 år. Hur många kärnkraftverk krävs för att försörja alla datorhallar, elbilar, ellastbilar, alla ellångtradare, alla elbåtar och elflygplan.

Enligt Miljöpartiet ska alla ha tillgång till en grön skog, ett orört fjäll eller en behaglig utflykt till havet för avkoppling. Hur ser Sverige ut om 100 år? Finns det en tyst miljö, ett rent vatten, ett rent hav?

DIRGNI