Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Goda reslutat. En god psykosocial arbetsmiljö stimulerar goda resultat och personlig utveckling, liksom arbetstagarnas psykiska och fysiska välbefinnande, skriver debattören. Bild: Stefan Bennhage
Goda reslutat. En god psykosocial arbetsmiljö stimulerar goda resultat och personlig utveckling, liksom arbetstagarnas psykiska och fysiska välbefinnande, skriver debattören. Bild: Stefan Bennhage

När tänker politikerna lyssna på personalen?

Replik
Svar till Lennart Andersson 30 november.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack Lennart för en bra insändare. Det stämmer så bra med vad personalen känner och tycker.

Personalen vill själva lägga sina scheman, ha insikt, självbestämmande och delaktighet. Utbildad personal till exempel undersköterska ska lägga scheman för omsorgspersonal som själva har gjort detta ”gratis” på sitt arbetspass. Vad kostar inte all extra personal för många tjänster som tidigare inte har funnits?

Utbildad personal behövs i omsorgen inte som schemasamordnare och gruppledare. Förr så hann chefen med både scheman, sjukskrivningar, ledighetsansökan, semesteransökan, möten och vara verksam som sjuksköterska vid behov. Det är brist på personal i dag, och i framtiden behövs det mer personal då omsorgstagarna blir fler.

Omsorgen måste bli attraktivare för att vilja arbeta där. Grundtanken är att mår personalen bra så utförs det en god omsorg för omsorgstagarna vilket gynnar organisationen. Inte som i dag då det i ren panik ordnas med en konsult som kostar pengar och denne ska vända budgetunderskottet till plus. Vilket i sin tur har lett till att personalen känner en inre psykosocial stress. Bristande delaktighet i beslut som påverkar arbetstagaren.

Fler arbetspass då tider förkortas. Ovissheten med övertalighet då personal kan få arbeta där behov finns. Ovisshet schema kort förhållning två veckor innan personalen ska arbeta sina fyra veckor. Mycket diskussioner går ut på att prata om scheman på enheterna i stället för att diskutera omsorgs­tagarna. Vart är omsorgen på väg? Arbets­givaren är skyldig till att före­bygga och hantera stress enligt ramdirektiv. Där ökad sjukfrånvaro gäller, försämrat resultat och stress föreligger.

En god psykosocial arbetsmiljö stimulerar goda resultat och personlig utveckling, liksom arbetstagarnas psykiska och fysiska välbefinnande. När vill ansvariga politiker lyssna på personalen? Delaktiga, känna väl­befinnande, ger livskvalitet, och arbete i värdegrund. Detta ger allt för personal och omsorgstagare. Finns det budget för att behandla personal med psykosocial stress i omsorgen?

Christina Johansson (L)

Talesperson Äldre, LSS & Hälso & sjukvård