Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Något sent påtänkt man tycka

Replik
Svar på "Vårt ansvar är att se till Trollhättans bästa i slussfrågan".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Med anledning av den senaste tidens insändare rörande ett eventuellt slussbygge i Trollhättan med tillhörande konsekvenser tar jag mig friheten att referera till en skrivelse från 2013 där boende i Skoftebyn gav synpunkter på den tilltänkta dragningen av slussarna. Då var det Hallman-utredningen som låg till grund för det nya slussbygget och den utredningen kan knappast kallas för mer än ett streck på en karta, kanske ett beställningsverk från inblandade politiker. Skrivelsen stämplad 2013-02-28 med diarienummer 2011/640 212 41 skickades till Trollhättans stad, stadskansliet, Trafikverket, Transportstyrelsens huvudkontor, trafikutskottets ordförande och vice ordförande.

Någon respons från kommunen eller övriga inblandade parter har inte erhållits. Skrivelsen påtalar de synpunkter som nu framkommit i TTELA av Paul Åkerlund med flera. Hur ser det framtida behovet av transporter ut, hur är utnyttjandet av den nuvarande slussleden, konkurrensförmågan sett i ett vidare perspektiv för industrierna runt Vänern etcetera? Vidare belystes behovet av att hela farleden Göteborg till Vänern åtgärdas för större fartyg. Nu, snart nio år sedan denna skrivelse skickades in, tycks dessa frågor äntligen ha nått de styrande. Något sent påtänkt kan man tycka!

Anders Leimalm