Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Nedläggning innebär stor sorg och oro för oss anhöriga

Äldrepsykiatriska mottagningen på Uddevalla sjukhus planeras att läggas ner. Mottagningen fungerar mycket bra och tar idag emot äldre patienter med psykiatriska problem/sjukdomstillstånd, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har idag, som anhöriga tillsammans med vår bror som är patient, tagit emot information om att den Äldrepsykiatriska mottagningen på Uddevalla sjukhus planeras att läggas ner. Mottagningen fungerar mycket bra och tar idag emot äldre patienter med psykiatriska problem/sjukdomstillstånd. Mottagningen arbetar i team där läkare, sjuksköterska och kurator ingår och har en aktiv roll i patientarbetet och anhörigkontakten.

Vår bror och vi som anhöriga har fått ett mycket professionellt, respektfullt och engagerat bemötande från mottagningens personal och som även förmedlat hopp och möjligheter till förbättring och tillfrisknande för vår bror. Tillgängligheten och kontinuiteten som finns på mottagningen har haft en mycket stor betydelse för oss och vår bror.

En eventuell nedläggning av mottagningen kommer att få stora konsekvenser för både patienter och anhöriga. Att slussas över till andra mottagningar och bryta den nuvarande fungerande behandlingskontakten är till skada för dessa patienter där särskilt tillit och kontinuitet i behandlingskontakten är av avgörande betydelse för patientens möjlighet till tillfrisknande. Detta kan få förödande konsekvenser för patientgruppen och innebär även en stor sorg och oro för oss anhöriga.

Lägg inte ner den välfungerande psykiatriska äldremottagningen i Uddevalla!

Anhöriga och patient från Trollhättan