Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det luktar illa ärade damer och herrar. Men vi invandrare är inte förvånade, uttrycker insändaren.
Det luktar illa ärade damer och herrar. Men vi invandrare är inte förvånade, uttrycker insändaren.

Ni bryr er bara vart fjärde år

Det luktar illa ärade damer och herrar. Men vi invandrare är inte förvånade, uttrycker insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

De etablerade partiernas oro för förorterna är ännu ett flagrant exempel och symbol för det registrerade märket ”Marginalisering utanförskap och exkludering av invandrare ”. Här vill de etablerade partierna ogärna se mörkhyade personer och slöjade kvinnor lägga fram motioner eller propositioner eller bryta dödläget i det förlamade riksdagsarbetet, för att denna grupp anses inte på något sätt bidra med något gott till det här landet (förutom svensken Zlatan). De är inte riktiga svenskar om det kommer till kritan.

Värst av allt talar man om/är orolig för förorterna när denna grupp äntligen fick egna representanter, nämligen Partiet Nyans. Min fråga till de etablerade partierna är: varför blir förorterna intressanta för er bara vart fjärde år? Eller utnyttjar ni dem som boskap och hoppar på deras ryggar för att komma åt makten och styra över dem!

Cyniskt, patetiskt och bristande respekt och moraliskt ansvar. Om ni på något sätt är oroliga för förorterna, är det bättre att se om ert eget hus och vad är det som gör att invandrarna är bara en bricka i spelet i er valkampanj, för att sedan lämnas åt sitt eget öde. Marginalisering, diskriminering, utanförskap och och rasism eller i bästa fall glömmer ni dem. För att då och då påminner ni dem senare om att deras religion är fel, deras profet är falsk, deras koran är inte viktig och kan brännas upp och deras kvinnor är förtryckta och att de till och med är olämpliga som kärnfamiljer, föder massa barn och inte är kapabla att uppfostra dem.

Det luktar illa ärade damer och herrar. Men vi invandrare är inte förvånade. Det är ändå glädjande att vi blir intressanta medborgare var fjärde år. Det blir ett dagsverk, för dagen efter valet är vi tillbaka på ruta ett. Det vill säga syndabockar för allt som drabbar Sverige. Och ni undrar varför integrationspolitiken har kommit av sig – om det ens har funnits en sådan politik!

Mohamed Lamjed Horchani

Partikandidat och medlem i Partiet Nyans