Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Nollningen ska vara rolig - inte en bestraffning!

Nu är tiden kommen i de flesta gymnasieskolor runt om i Sverige. Tiden då ungdomar springer runt med mjöl i ansiktet och försöker dansa med främlingar på avenyn, eller bada i kanske till och med i en fontän. Den så kallade ”nollningstiden” har börjat, och för vissa har den tagit med sig en stor oro.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För många är nollningen en både älskad och kritiserad tradition bland ungdomarna. Några sitter i månader innan skolstarten och är nervösa inför denna tradition som på vissa skolor innebär att man blir mer eller mindre bestraffad.

Personligen tycker jag att nollningen ska vara roligt och det ska vara en period då man får lära känna sina klasskompisar bättre, inte en period där man behöver oroa sig för att få alkoholförgiftning.

Tur då att de flesta skolor har en elevkår som kämpar för elevernas bästa och som hjälper eleverna att anpassa sig till sina nya skolor. Vi vill hylla ert engagemang och stora insatser för att göra vår början på gymnasiet perfekt.

Man skulle kunna säga att ni är riktiga riddare!

Moa Hermansson