Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nu är Hallevibadet som det ska!

Under flera år var Hallevibadet utarrenderat och drevs i privat regi men när det visade sig att det inte fungerade tog kommunen genom kultur och fritidsförvaltningen och Arena Fritid över driften i mars 2018. Kommunen renoverade simhallsdelen under sommaren och kunde den 1 september öppna ett mycket ljusare, trevligare och fräschare badhus.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Från det att Hallevibadet öppnades i september har verksamheten ökat vilket kan noteras på att badet har haft cirka 38 000 besökare fram tills slutet av april uppdelat på allmänheten, simskolor, simträningar, simtävlingar, vattengymnastik, vattenlek samt parasportverksamhet. Hallevibadet är ett folkhälsobad med fokus på att få alla i rörelse oavsett aktivitet. Besökarna får ett mycket gott bemötande och god service av personalen.

”Simning och lekar i vatten ingår i ämnet Idrott och hälsa. Att kunna simma är viktigt för att undvika olyckor.” står det på skolverkets hemsida. På Hallevibadet lär sig barnen att simma för där bedrivs simskoleverksamhet i toppklass. Antalet barn och vuxna som lär sig simma på Hallevibadet ökar i snabb takt vilket är väldigt positivt.

Vi är flera föreningar som är verksamma på Hallevibadet där vi, Simklubben Vänersborg, är den förening som är störst. Simklubben bedriver träningsverksamhet för barn, vuxna samt para-simning 5-6 dagar i veckan plus föreningens egen simskoleverksamhet. Simklubben arrangerar även en tävling, Älgadoppet, där barn från föreningar i västra Sverige kommer och tävlar. Det är i Hallevibadet vi kan bedriva vår verksamhet då övriga simhallar i kommunen inte är anpassade för tävlingssimning.

Flera andra föreningar är verksamma på Hallevibadet där vattengymnastik är den primära träningsformen. Reumatikerföreningen tränar vattengymnastik regelbundet i det 32-gradiga vattnet vilket är en förutsättning för föreningens verksamhet. Korpen en annan uppskattad arrangör av vattengymnastik.

Personalen på Hallevibadet har även tagit ett första steg att få nyanlända att lära sig simma vilket är bra för integreringen i samhället men inte minst för simkunnigheten och folkhälsan.

Nu när kommunen driver Hallevibadet och Hallevi IP så har förutsättningarna för att området ska bli en naturlig mötesplats med inriktning på folkhälsa blivit mycket bättre. Det spelas fotboll i massor på den nya konstgräsplanen och det simmas för fullt i simhallen. Låt det vara så!

Styrelsen Simklubben Vänersborg

Lars Sandgren, Samordnare Simskola Vänersborgs Kommuns Skolor

Korpen Vänersborg

Reumatikerföreningen

Jure Jozic, ASI- integrationscenter Föreningsmatchningen

Peter Landin, Polarna