Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Nu får det vara nog!

För att börja när skatteeländet för pensionärer startade.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

1) Göran Persson överförde (=stal) 58 miljarder från pensionärerna i början 2000-talet. Löftet från honom var att det skulle betalas tillbaka "krona för krona".

2) Nästa svek av sossarna var att pensionärer skulle betala mer skatt på pension än för arbete.

3) Nästa löfte var att denna oförrätt skulle rättas till. Gång efter annan har det klingat ur blivande statsministern Magdalenas mun "när ekonomin så tillåter". Ur samma mun låter det "det går bra för Sverige" men det räcker inte till pensionärernas berättigade höjning av pensionerna.

4) Nu till min egen ekonomiska situation. Jag gick i pension 2005 vid 72 års ålder efter att ha arbetat heltid under 56 år. Jag hade en slutlön på cirka 25 000 kronor. Regeln var att pensionen skulle bli 80 procent av sista lön. I dag 16 år senare är min pension 68 procent av min lön för 16 år sedan. Vilket är 17000 kronor. Om min pension följt index skulle den varit cirka 23000 kronor i stället för 17000 kronor.

5) Glädjebesked för cirka en månad sedan. Pensionärerna skulle få skattereduktion med upp till 600 kronor i månaden. Glädjen blev kortvarig. Jag fick 25 kronor i höjning men skatten höjdes med 32 kronor.

Jag betackar mig för flera sådana höjningar.

Skatteälskande 88-årig pensionär