Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vård , sjukvård , NU-sjukvården , Näl , exteriör , huvudentré
Att minska på antalet tjänster för smärtläkare har funnits som ett förslag för att anpassa verksamheten till en lägre budget, menar skribenten. Bild: Stefan Bennhage

NU-sjukvården har lägre budget och måste sänka kostnader

Att minska på antalet tjänster för smärtläkare har funnits som ett förslag för att anpassa verksamheten till en lägre budget, menar skribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Vad händer nu med alla smärtpatienter?”.

Jag beklagar att du som smärtpatient känner att du behövt oroa dig för detta. NU-sjukvården har en lägre budget för 2023 och inom sjukhuset måste vi hjälpas åt att sänka våra kostnader. Att minska på antalet tjänster för smärtläkare har funnits som ett förslag för att anpassa verksamheten till en lägre budget, men det har inte genomförts, med hänsyn till våra smärtpatienter, både inom öppen- och slutenvård.

När det gäller Smärthjälpen så har Västra Götalandsregionen ett gällande avtal med dem under hela 2023, om detta avtal sedan förlängs kan vi idag inte svara på.

Gunilla Bodén Olsson

Verksamhetschef Anestesi/Operation/Intensivvård NU-sjukvården