Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

"Nyttig förändringsprocess" - knappast för partiet

De påstådda sexuella trakasserierna tycks vara den enda levande frågan för Liberalerna i Trollhättan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Istället för att tala om partiets fantastiska politik och de sakfrågor som står på agendan, så rapar de framträdande representanterna gång på gång upp de sexuella trakasserierna som ett mantra. Om de är så framträdande och viktiga, så är det helt förbluffande märkvärdigt att inget av dessa tillfällen har polisanmälts trots att TTELA har påstått detta. Men det är falskt. Själv har jag till min stora förvåning omnämnts i en artikel, utan att ens blivit uppringd av den aktuella journalisten.

Under veckan som gått har dåvarande partiledaren Nyamko Sabuni varit på besök i Trollhättan. Hon kom hit på sin landsomfattande skolturné för att besöka elever på Sylteskolan. Döm om min förvåning så kom det en stor artikel om de påstådda sexuella trakasserierna. Alltså dessa som eventuellt hände för flertalet år sedan och som inte ens är polisiärt utredda. Min mening är att detta inte är det sätt som på något som helst vis gynnar det liberala partiet. Varken lokalt eller på riksplanet.

Det är inte att sätta partiet före sina egna intressen. Det är kloka förslag till en förbättrad skolpolitik som Nyamko Sabuni hade önskat få framföra på just ett så stort utrymme i tidningen som faktiskt gavs med anledning av hennes besök. Det hade kanske gett några välbehövliga röster till ett sargat och numera minimalistiskt parti.

Det har varit ett omtumlande år för det Liberala partiet och speciellt för Liberalerna i Trollhättan. Det är inte utan någon anledning som mycket aktiva och duktiga medlemmar har lämnat både föreningen och till och med partiet. Ordförandens påstående att partiet lokalt har gått igenom en ”nyttig förändringsprocess” måste nog omformuleras och frågan istället ställas: Nyttig för vem. Knappast för partiet.

Eva Castberger

Ej längre medlem i Liberalerna Trollhättan

Svar direkt:

För det första vill vi bemöta en ren felaktighet. Du har såklart rätt i att vi i papperstidningen publicerade en text där Nyamko Sabuni kommenterade en intern konflikt gällande sexuella trakasserier. Men du har väldigt fel i att hon inte fick föra fram partiets politik. Bara några timmar efter att Sabuni besökt Sylteskolan publicerade vi en video på åtta minuter på ttela.se där hon intervjuas om partiets skolpolitik.

För det andra så är det snart val i Sverige. Vi som lokaltidning har då uppgiften att bevaka, belysa och granska de politiska partierna. Det gör vi både genom att berätta om vilka förslag man går till val på men också genom att granska partiernas inre liv. Hade vi inte skrivit om pågående konflikter i ett politiskt parti hade vi inte gett väljarna hela sanningen.

Daniel Gustafsson, reporter

Cecilia Frisk, chefredaktör och ansvarig utgivare