Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

  Bild: Johan Hallnäs/TT
Bild: Johan Hallnäs/TT

Ofattbart att lyfta kriminella musiker

Som man sår får man skörda. heter ett gammalt ordspråk.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu får vi skörda det dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt och Decemberöverenskommelsen sådde när Reinfeldt fick hybris och ville göra Sverige till en humanitär stormakt. Som sedan förvaltats "väl" av Januariöverenskommelsen hårt driven av C, MP och V. Med gillande av Stefan Löfven så länge han får 75 procent av rösterna i särskilt utsatta områden.

Det sådda börjar slå ut i full blom. Det är ingen dålig skörd när Södertörns tingsrätt häromdagen dömde 28 personer kopplade till det kriminella Vårbynätverket till långa fängelsestraff. 31 personer har stått åtalade för bland annat mordförsök, sprängningar, människorov och grova vapen- och narkotikabrott. Två av de åtalade är de välkända rappartisterna Yasin Mohamoud och Haval Klivil.

Yasin, som är misstänkt för inblandning i en kidnappning, har fått Grammisar och fick två pris vid SR P3-guldgalan i helgen, bland annat som Årets artist, Här ett smakprov på hans uppviglande sångtexter:

"När femtio skott avlossas aina (polisen)vågar inte störa

Om du skjuter, vi skjuter för att döda jag har fullt med vapen under sängen

Om jag känner för det då jag mördar jag har fullt med vapen under sängen

Om jag känner för det då jag mördar"

Det är ofattbart att både Yasin och Haval, som har liknande texter, har lyfts upp av prisats av radio tv och tidningar. Hur länge ska vi finna oss i ren propaganda för våldsbejakande musik som finansieras av skattemedel.

Det är dags för att genomföra en ordentlig genomlysning av kulturutbudet i public service. Står det verkligen i överenskommelse med Radio och tv-avtalet? Det gäller också alla våldsserier som bara blir råare och råare. Någon gång måste vi som finansiärer sätta ner foten. Nu räcker det!

Rune Lanestrand