Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Hasse Holmberg / TT
Bild: Hasse Holmberg / TT

Ojämnt och "snorhalt" på gångbanan

Trollhättans stad vill att medborgare ska promenera eller cykla mer till jobb och skola.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Samtidigt skottas och sandas inte gång- och cykelbanor.

I backen upp till området som bland annat innehåller Paradisskolan är det djupa, frusna och osandade traktordäckspår på gångbanan, det innebär att det är både ojämnt och "snorhalt" att promenera.

Det är kanske extra förvånande att vägbanan för biltrafik är både skottad och sandad, kommunen vill komma bort från biltrafik ändå är det biltrafiken som prioriteras.

Maria

Svar direkt:

Som du skriver jobbar vi i staden långsiktigt för att förbättra förutsättningarna för cyklister och gångare och en viktig del i det arbetet är att snöröja och halkbekämpa våra cykel och gångbanor. Under vinterhalvåret har vi ständig beredskap och gör kontinuerligt bedömningar för att sätta in rätt insatser i rätt tid.

Tyvärr är det svårt och i många fall omöjligt att hinna med alla områden, särskilt när det är så snabba väderomslag som den senaste veckan. Jag hoppas på förståelse och vill vädja till alla att ta det försiktigt i trafiken. Slutligen vill jag tipsa om Felanmälan som du kan använda dig av för att skicka in synpunkter eller idéer kring den offentliga miljön och driften av den (trollhattan.se/felanmalan).

Fredrik Hallstensson,

gatu- och parkchef Trollhättans stad