Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han får det till att det är Socialdemokraternas banala syn på människan som är fel, menar debattörer. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Han får det till att det är Socialdemokraternas banala syn på människan som är fel, menar debattörer. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Okunskap, ideologi eller ren och skär dumhet?

Han får det till att det är Socialdemokraternas banala syn på människan som är fel, menar debattörer.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En av Moderaternas toppkandidater i kommunvalet i Trollhättan och som kandiderar till riksdagen skriver på sin Facebooksida angående mäns våld mot kvinnor. Vet inte om det är av total okunskap, ideologi eller ren och skär dumhet. Men han får det till att det är Socialdemokraternas banala syn på människan som är fel, då vi anser att det bland annat är männen som behöver förändras om detta ska upphöra.

Han skriver vidare: ”Män kan lika lite som kvinnor ändras i någon större omfattning, och även om det gick är det tveksamt om det är önskvärt. Samhället måste angripa problemet, så långt är vi överens och vi ska följaktligen lägga avsevärda resurser på det. Oavsett hur mycket S i Trollhättan vill lägga på det kommer jag lägga en krona mer. Lösningen är däremot inte och kommer aldrig vara att ändra på ett kön. Därtill ligger vår genetiska programmering för djupt. Men i den programmeringen finns också nyckeln till lösningen. Män slår kvinnor av en grundläggande orsak - för att de kan och oftast ganska ostraffat vilket ger dem makten att fortsätta. Det finns bara en sak som skrämmer de här männen och det är att någon starkare än dem. Det som är starkare än dem är staten.

Att som S i Trollhättan skapa samtalsgrupper för män att prata om hur problematiskt det är att vara man är trams. Manlighet är inte en defekt. Inte heller hjälper det att ursäkta och förlåta som förslaget ger vid handen ”om vi bara ändrar lite på dig så blir du en god samhällsmedborgare”. Sug på den. Trollhättans stad är bäst i Sverige på att motverka våld i nära relationer. En tydlig politisk vilja och satsningar från den S-ledda majoriteten, ett metodiskt arbetssätt och kompetent personal är faktorerna bakom att Trollhättan år efter år toppar Unizons (riksförbund för över 130 idéburna kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer) lista över kommuners arbete med deras frågor.

Ett av deras viktiga arbete är att även män får den hjälp de behöver, men det är tydligen trams och påhitt av Socialdemokraterna. Vi anser att våra duktiga och mycket kompetenta personal vet vad de sysslar med. Vi undrar om detta är Moderaternas dolda syn på detta då jag fick till svar från honom som skrev att detta var politisk ideologi? Tycker att väljarna förtjänar att få veta var ni står då det är en viktig fråga som många är intresserade av. Så Moderater, står ni bakom denna syn/tolkning ? Vad tänker ni andra män om detta?

Nina Ljungqvist (S)

ordförande

Jeanette Sundström (S)

förste vice ordförande i arbetsmarknad och socialnämnden i Trollhättan