Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

" I Velanda samhälle är oron bland många stor för allt det som just nu utspelar sig på skolan och som i slutändan drabbar våra barn!", uttrycker skribenter. Bild: STEFAN BENNHAGE

Oron i Velanda tas inte på allvar!

Svar på "SDs retorik: Skrämmas med lögner".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

"Redan som barn lär vi oss att det är fult att ljuga." Så inleder Sofia Andersson Dharsani sin insändare om Velanda skola där hon sedan går vidare med att anklaga politiska representanter från andra partier för att ljuga - men vem är det som ljuger egentligen?

"Det pågår inte några massuppsägningar på skolan" skriver Dharsani - detta när mer än hälften av personalen på mellanstadiet valt att sluta. Jag vet inte var Dharsani drar gränsen för vad hon kallar massuppsägningar, men för de flesta går nog detta in under den beteckningen. Det finns ett uttryck som säger att "man inte ska kasta sten i glashus" - det kanske utbildningsnämndens ordförande borde ta i beaktande.

Att Dharsani har mage att sitta och skriva in en insändare om att det inte finns några problem på Velanda skola när en hel rad föräldrar hört av sig just till henne med information om vad som händer på skolan och hur de blir bemötta av rektorn är inget annat än rent beklämmande. I Velanda samhälle är oron bland många stor för allt det som just nu utspelar sig på skolan och som i slutändan drabbar våra barn!

När människor blir illa bemötta, personal illa behandlad, när konsekvenserna blir att barnen är oroliga och otrygga i skolan och att det faktiskt handlar om massuppsägningar så kanske man som utbildningsnämndens ordförande faktiskt borde bekymra sig för det snarare än att försöka skaffa sig billiga politiska poäng genom att smutskasta Sverigedemokraterna i det här fallet.

För oss som boende i Velanda känns det skönt att det i alla fall finns några politiker som tar oron som finns i samhället gällande skolan på allvar.

Utbildningsnämndens ordförande och Socialdemokraterna skulle kunna lära sig ett och annat om att faktiskt bry sig om de människor som försöker få deras hjälp.

Oroliga Velandaföräldrar med barn på skolan