Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Wiktor Nummelin / TT
Bild: Wiktor Nummelin / TT

Osäkert att besöka Italien? Nej, tvärtom!

Många verkar leva i tron att resor till utlandet är väldigt osäkra under rådande pandemi.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag besökte Italien i slutet av september 2021 och upplevde att både resan dit och uppehållet i Italien känns betydligt säkrare än att befinna sig i Sverige.

På flygplatsen kontrolleras covid-19 vaccinationsbevis alternativt annat dokument som visar att man inte är smittad. All personal på flyget är covid-19 vaccinerad (och de som inte vill vaccinera sig får leta efter andra arbetsuppgifter). För att besöka muséer och allmänna arrangemang kontrolleras alltid att man har covid-19 vaccinationsbevis (ett så kallat Green Pass) och dessutom görs ofta temperaturkontroll plus att man ska visa upp ID-handling.

Vill man sitta inomhus på caféer, restauranger och barer måste man visa upp sitt covid-19 vaccinationsbevis som också kontrolleras mot EU:s databas för covid-19 vaccinationer. Givetvis är också personalen vaccinerad!

Upplevde jag att det var osäkert att resa till och besöka Italien? Nej, det kändes mycket säkrare än att göra motsvarande saker i Sverige där ingen kontroll görs om man är vaccinerad eller inte.

PL