Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Ovärdig hantering av Trollhättans äldre

Socialdemokraterna i Trollhättan försöker nu allt de bara kan tala om hur förträffligt de sköter kommunen. Inte minst ekonomiskt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Att omsorgsnämnden gör ett kraftigt överskott ekonomiskt (+ 34 miljoner), när köerna för att komma in på ett boende är rekordlånga, är inget annat än cyniskt.

Att 30 personer som levt och arbetat i ett helt liv, med bedömt behov, ska behöva vänta i långa köer för att få komma in på ett boende, är så fel det kan bli. Lösningen som man nu tar till är att fylla korttidsboendet på Tallbacken där personer med demens får bo i månader till dess att någon på ett boende dör och en plats blir ledig. Detta med resultatet att personerna måste medicineras för att dämpa oro/ångest och frustration. Ovärdigt!

Samtidigt som detta sker håller man en avdelning stängd på vård- och omsorgsboendet på Hagtornsstigen, uti fall att arbetsmiljöverket kräver stängning av Landbogården i Åsaka. Vi Moderater har krävt att denna avdelning ska öppnas omedelbart för att minska kön, men det yrkandet ansåg Socialdemokraterna i omsorgsnämnden redan att man hanterar.

Fortsättningen för Landbogården vill Socialdemokraterna med sina stödpartier inte utreda förrän efter valet. Anledningen till detta försökte vi få svar på i fullmäktige 13 september men möttes bara av en kompakt tystnad ifrån Paul Åkerlund.

Att hävda att antalet platser i förhållande till antalet personer som är beviljade en plats på ett äldreboende är i balans över tid hjälper föga de som nu köar och har gjort så en längre tid. Dessutom när man vet att balansen endast uppnås när lika många personer avlidit som står i kö, ja då är det ett stort hjärtlöst haveri gentemot stadens äldre.

Peter Eriksson (M)

oppositionsråd

Annicka Johansson (M)

vice ordförande i äldreomsorgsutskottet och ledamot i omsorgsnämnden