Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Yvonne Olsson
Bild: Yvonne Olsson

Pågår en häxjakt på bränslebilar på parkeringen vid Älvhögsborg?

Har fått böter på elbilsparkeringen vid Älvhögsborg trots att det står på deras hemsida att alla bränslebilar får stå på dessa platser.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Även "incharge" företag som har hand om laddstationer där, skriver att alla bränslebilar får stå där.

5 februari var jag också där, lade märke till att det stod många icke elbilar på dessa platser, blev förvånad när jag kom ut igen och såg att bara vissa fossila bilar fått böter, som stod där när jag gick in. Vad händer? Pågår en häxjakt på övriga bränslebilar och i så fall varför bara vissa?

Arga tanten

Svar direkt:

Vi beklagar att du känner dig vilseledd. Det är trist att du upplever att du fått fel information om vad som gäller på denna parkering. Det är dock så att på de parkeringsplatser som inte bara är försedda med en laddstolpe utan där det även finns ett vägmärke som anger att det är en ”laddplats”, så innebär det att endast elbilar med möjlighet till externladdning får parkera där.

På övriga p-platser, med laddstolpe men utan vägmärket för laddplats, är det tillåtet för alla bilar oavsett drivmedel att parkera.

På Norrelidsparkeringen vid Älvhögsborg finns båda varianter:

• Parkeringsplatser med laddstolpar öppna för parkering för alla fordon oavsett drivmedel

• Parkeringsplatser med laddstolpar samt vägmärket för laddplats där endast elbilar med möjlighet till externladdning får parkera

Yvonne Ström,

trafikingenjör på Trollhättans stad