Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Pandemilag – Friskis & Svettis Trollhättan får ändå inte öppna

Föreningen Friskis & Svettis i Trollhättan har sedan pandemin startat noga följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om maxantal, utökade hygieninstruktioner och avstängda omklädningsrum.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Man har även styrt upp antal per pass och ändrat pass så att deltagare inte har behövt att mötas vid ingång till Friskis och de olika lokaliteterna med mera.

Föreningen har inte fått kännedom om att någon blivit smittad när de besökt anläggningen. Verksamheten har därför bedrivits mycket säkert sett ur coronaperspektiv. Föreningen har också sedan i våras ett stort antal pass ute så att de som är rädda att vistas inne har möjlighet till uteträning. Denna flexibilitet är unik och där sticker föreningen verkligen ut.

Den 23 december hände det som inte fick hända – Trollhättans stad tog beslutet att stänga verksamheten vilket är mycket allvarligt för föreningen. Det är under denna period som föreningen får in flest intäkter genom att teckna nya medlemsavtal, ökad kortförsäljning och sist men inte minst tappar all försäljning på alla som vill använda sina sista friskvårdspengar innan 31 december.

I sammanhanget kan nämnas att på grund av att föreningen inte får ha öppet så vänder sig medlemmarna till andra anläggningar som till exempel Friskis & Svettis i Vänersborg och Uddevalla eller till våra konkurrenter som alla har öppet förutom Älvhögsborg. Detta ger också mycket negativa signaler att fler personer tränger in sig på andra träningsanläggningar och dessutom i andra städer vilket inte bidrar till att minska smittspridningen och underlätta för sjukvården.

Sedan den nya pandemilagen trädde i kraft söndagen den 10 januari och där många nya regler framkom men där regeln som är viktigast ur föreningens perspektiv är att det endast är tillåtet max en person per tio kvadratmeter. Föreningens lokaler är närmare 1 000 kvadratmeter och det innebär att cirka 100 personer enligt den nya lagen kan träna säkert och med rätt avstånd. Trots denna lagändring som är mycket enkel att tyda så tillåter Trollhättans stad föreningen inte att öppna.

Om föreningen inte får öppna inom närmaste tiden så hotas dess överlevnad och framtid och detta kan vi inte låta hända.

Trogen motionär