Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Pandemin skapar osäkerhet för företagarna

Coronapandemin skapar en stor osäkerhet om framtiden för våra företagare i Fyrbodalområdet. Detta framgår av den småföretagararometer som nyligen presenterades av Företagarna Västra Götaland.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Både sysselsättningen, orderingången och omsättningen befaras gå brant nedåt inför kommande år. Trots att en del företag fått amorteringslättnader och hjälp av olika krispaket så väntar en tuff framtid för många. Med dessa insikter i fokus lämnade vi liberaler redan i början av pandemin in ett Liberalt program för att stödja småföretagsamheten i Trollhättan under coronapandemin. De flesta av våra förslag har också glädjande nog genomförts successivt i politisk enighet.

Många av dem har diskuterats på de återkommande politiska möten som genomförs. Utöver dessa har majoriteten nu kommit fram till ytterligare en viktig insikt. De har insett att gratis parkering i centrum gör det enklare för bilburna att besöka stadskärnan och att gratis parkering gynnar det lokala näringslivet. Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund menar att gratis parkering uppmuntrar till längre besök i centrum vilket också gynnar det lokala näringslivet. Därför är det numera gratis att parkera vid Högskolan Väst och Folkets park.

Att gratis parkering och ökad tillgänglighet i centrum gynnar företagarna i centrum, det är en fråga som vi liberaler väckt på många olika sätt. Frågan har särskilt aktualiserats då majoriteten vill avskaffa p-skivan och avgiftsbelägga parkering i centrum. Det innebär ju då, enligt majoritetens egna insikt, att det lokala näringslivet inte kommer att gynnas. Vi liberaler vill behålla p-skivan och utöka dess användning till hela innerstadens kärna. Vi ser det som viktig stimulans för att få ett levande centrum och för att undvika att alla trollhättebor åker till Överby och handlar. Centrumutvecklingen har ju varit i fokus för diskussionerna i och med byggnationen av det nya torget.

Snart kommer café och fler affärer att finnas i centrum. Då är det naturligt att utöka tillgängligheten och stimulera det aktiva stadslivet. Dessutom menar vi liberaler att bilen även fortsättningsvis kommer att vara en viktig del i människors vardag, så bilens användning ska inte försvaras. Så det är med stor glädje jag nu noterar att majoriteten också insett att gratis parkering stimulerar det lokala näringslivet. Och näringslivet ska vi stimulera hela tiden, inte bara i coronatider.

Raul Eriksson

Liberalerna