Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Panikbromsning var räddningen

Nu räcker det. Idag när jag skulle åka från arbetet och kör in i en rondell, kommer det en BMW i mycket hög hastighet (tillåten hastighet var 50 kilometer i timmen).

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hade jag inte ställt mig på bromsen, så hade jag nog inte kunnat skriva den här artikeln. Det händer mig i princip varje dag att jag eller andra medtrafikanter får panikbromsa eller väja undan för dessa företrädesvis unga killar som kör BMW eller Audi och verkar tro att trafikreglerna inte gäller dem. Det kan inte fortsätta på detta sätt.

Kör du så du riskerar andra människors liv i trafiken, ska du inte ha körkort. Vi behöver fler fartkameror som kan fotografera dessa fartsyndare och fler poliskontroller. Jag vill att alla som bor i Trollhättan ska kunna ta sig tryggt fram i trafiken, vare sig vi cyklar, går, åker med lokaltrafiken eller i egen bil. De här unga männen har gjort det otryggt i trafiken, genom att riskera medtrafikanternas liv, för att de vill visa att det är de som har makten, genom att köra fort och utsätta andra för fara. De verkar inte ha respekt för andra medborgare. Det är dags att alla håller sig till de lagar och förordningar vi har i Trollhättan och i Sverige. Moderaterna i Trollhättan kommer att arbeta för trygghet och säkerhet för alla medborgare i Trollhättan.

Marina Lindblom,

Moderaterna i Trollhättan