Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Passa på att vaccinera dig mot TBE

Experterna varnar för fästingar, men folk tar inte TBE på allvar trots ökning av smitta via fästingar. Och det påstås att fästingar sprider ny sorts smitta plus ökat via TBE som sprider nya sjukdomar! Klimatet sägs vara boven i dramat! Ja det sägs att den ökade smittan via fästingar beror på, enligt Thomas Jaenson, professor emeritus i en artikel i TTELA, klimatet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Men vi kan ta egna initiativ och bege oss till vaccinationsskydd, men klart att den ökade fästingfloran här i Västsverige, bör få våra politiker att börja fundera? Om man nu har vaccinerat sig mot TBE genom att ta injektion vid fyra tillfällen och är man under femtio år behövs det bara en injektion!

Men tidningen får oss att fundera då det lär komma nya sjukdomar via fästingar?

Smittskydd via injektioner bör uppmuntras då folket mår mycket bättre och jag förväntar mig att politiker kan visa sig föra talan i smittskyddsdebatten.

Jag har levt i många år i närvaro av släkting som har TBE och inte är inte en rolig sjukdom. Ja, det är ett måste att skydda sig, men om nu smittorisken ökar via andra sjukdomar, ja det gäller att kämpa på!

Ulf Jansson