Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Paul Åkerlund; ta nu ett vettigt beslut!

Covid-19 har lamslagit hela världen, Sverige och Trollhättan. Trollhättans största privata arbetsgivare har permitterat en stor del av sin arbetsstyrka.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Konsulter och visstidsanställda är uppsagda sedan länge. Förhoppningsvis räcker det med permitteringar för alla hoppas på att varsel och uppsägningar undviks. Men inget är säkert i dessa tider.

Sjukvården kämpar med personal och resurser. Många är sjuka och de som är på jobbet försöker hantera den höga belastningen utan sina kollegor.

Att Trollhättans stad kommer vara påverkad av ökade kostnader och minskande skatteintäkter under många år framöver är det ingen tvekan om. I TTELA 3 juni beskrivs finanserna i kommunen 2021 som en katastrof.

I TTELA 29 april beskrev Eidar och Kraftstadens vd att de har många hyresgäster som ej kan betala sin hyra på grund av det rådande läget. Svaret från bolagen är att ingen ska behöva vräkas.

I ljuset av detta är det som skattebetalare i denna stad ofattbart att se Kraftstaden rekrytera samt tillsätta flertalet chefstjänster som tidigare ej varit motiverat. Många chefer har nu endast en underställd!

Det är också helt oförståeligt att projekt som exempelvis Vårvik och nya studentboenden på Nohab fortsätter istället för att stoppas på grund av det rådande läget.

Det är staden som är borgenär för Kraftstadens och Eidars miljardlån och i förlängningen är det skattebetalarna i Trollhättan står för risken när dessa två bolag agerar huvudlöst i den rådande situationen.

Marknaden styr och när nu konjunkturen viker i spåren av pandemin riskerar skattebetalarna behöva stå för byggenas kostnader och outhyrda lägenheter.

Paul Åkerlund; ta nu ett vettigt beslut och byt inriktning och ledning på bolagen för skattebetalarnas skull. För det är väl viktigare att vi gemensamt har resurser till skola och omsorg för invånarna som bor här nu, inte för dem som vi trodde hade ett jobb och skulle flytta hit. Innan pandemin slog till.

Trollhättans stads skuldkonto är bland de högsta i Sverige och dessa två bolag riskerar ekonomin för alla när byggena blivit prestige och det sunda förnuftet tappats på vägen.

Skattebetalare