Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fuktigt. Det är normalt att man inte kan gå torrskodd i badrum, det kan stå vatten på golvet tycker Peab!, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Peab – ett mysterium

Peab anger i reklam ”Nordens största bostadsbyggare”. I en finansartikel för ett par år sen stod att Peab gjorde ”anmärkningsvärd låg vinst på så hög omsättning”! Är inte alls förvånad, gör man rätt första gången behövs inte år av undanflykter/bortförklaringar när man ändå till slut måste färdig-ställa enligt normer och krav. Vilket kostar mycket mer än att göra rätt första gången!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Har diskuterat attityd med Peabs ledning Sverige. Man håller med om att attityd är svårt att påverka och Peab har problem med attityd, det är ett ledningsproblem. Om det är en kvarleva från BPA kan var osagt. Det finns ett talesätt ”skit in - skit ut”. Gäller i högsta grad ledning, dålig ledning genomsyrar hela organisationen - Trollhättekontoret är inget undantag.

Säger i reklam att man saknade en bra byggskola, så man startade en egen. Synd att man inte då skaffade kompetenta lärare, eller vad är problemet? Peab och vatten hör inte ihop, kan inte utföra tätskikt enligt norm eller gjuta med lutning mot golvbrunn! Det är normalt att man inte kan gå torrskodd i badrum, det kan stå vatten på golvet tycker Peab! Man bör hålla sig till vägbygge och dylikt inte bostadsbyggande. Köpt två lägenheter byggda av Peab, samma problem med båda!

Bostadsköpare hos Peab bör tänka igenom sitt beslut noga, ha på fötterna, spara allt skriftligt inför kommande diskussion med Peab - vad som sagts och när. Muntliga avtal gäller inte enligt Peab. Man bör veta att man har med en ibland icke seriös byggare att göra, efterhandskonstruerade händelseförlopp förekommer. Det hjälper inte att Peab har påbörjat åtgärd av fel, man kan ändra sig och hävda att det inte är skriftligt anmält och avbryta!

Varför man påbörjar åtgärd av fel som inte anmälts är ett mysterium! Detta är första delen av en serie avslöjanden om Peab.

Aldrig mer Peab