Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Polisen kommer aldrig att tumma på säkerheten

Replik
Svar på artikel i TTELA den 9 december, ”Enda gången de lyssnar på oss är när det bli kaos”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har haft två kvällar med oroligheter och våld i Kronogården. TTELA intervjuar några av ungdomarna, som i texten uppger att de inte känner att de får göra sin röst hörd. Det är bland annat därför de tänder eld på grannarnas bilar.

LÄS MER: "Enda gången de lyssnar är när det blir kaos"

Vi vill tydliggöra att polisens uppdrag är att verka för tryggheten i området och att sätta stopp för kriminella handlingar. Att bränna andras bilar, kasta sten på personer, ohämmat skjuta raketer eller smällare, att slå sönder polisbilar är just kriminella handlingar. Polisen kommer aldrig tumma på säkerheten för de som bor och vistas i ett område genom att acceptera denna typ av kriminalitet.

Polisen lyssnar på alla som bor i Trollhättan. Personerna som uttalar sig i TTELA:s artikel är några av dessa röster. Vi lyssnar även på kvinnan som ringer oss och berättar att hon känner obehag för att gå ut och att rasta hunden av rädsla för de personerna som vårdslöst skjuter raketer. Vi lyssnar även på mannen som känner stark oro för att få sin bil uppeldad.

Rätten att göra sin röst hörd i olika frågor kan aldrig, och ska aldrig, ursäkta kriminella handlingar.

Om någon, trots ovanstående klarläggande, skulle känna sig orättvist behandlad är man välkommen att göra en polisanmälan som då hanteras av Åklagarmyndigheten.

Rickard Fremark

kommissarie,

lokalpolisområdeschef

LPO Östra Fyrbodal

Jenny Wester

kommissarie

biträdande lokalpolisområdeschef

LPO Östra Fyrbodal