Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Politik handlar om att ta ställning

Peter Eriksson och Moderaterna ondgjorde sig i TTELA över att Miljöpartiet tar ställning i slussfrågan där vi lägger fram ett tydligt politiskt förslag, där vi förordar ”nollalternativet”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För Miljöpartiet handlar politik precis om detta, att tala om för Trollhätteborna vilket förslag vi går till val på. Trafikverket bygger hela sitt förslag på Swecos utredningar, där Sweco 2013 hävdade att bygga nya slussar genom dagens slusskorridor, ”nollalternativet”, inte var aktuellt. Deras huvudargument var att det fanns tekniska problem samt att sjöfarten skulle drabbas negativt. Miljöpartiet skrev i en debattartikel, 22 november att vi är medvetna om de negativa konsekvenserna för båttrafiken, men att de andra två alternativen är sämre. De tekniska problemen med betongens dåliga hållfasthet och att dagens båtar är både längre och bredare går att lösa.

Vad Peter Eriksson inte säger är att Trafikverkets huvudförslag är att dra den nya slussleden genom Västergärdet och delar av kärlekens stig, det norra alternativet. Är detta ett seriöst alternativ för Moderaterna? Peter Eriksson menar att det förs ett skyttegravskrig men Miljöpartiet tar ställning för ”nollalternativet” av omtanke för vår historia och bevarande av vår ”Trollhättesjäl”.

Slussarna måste ses i ett 120 års perspektiv och då är de två andra alternativen som diskuteras helt uteslutna enligt Miljöpartiet som därför hävdar att ”nollalternativet” ska utredas mer grundligt.

Peter Rådberg,

före detta riksdagsledamot och ersättare i KF.

Esther O Hara,

gruppledare för Mp Trollhättan

Jens Jönsson,

ordförande för MP Trollhättan