Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En överenskommelse som Socialdemokraternas och Sveriges statsminister  Stefan Löfven undertecknade. LO och Kommunal ställde sig bakom beslutet, menar skribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT
En överenskommelse som Socialdemokraternas och Sveriges statsminister Stefan Löfven undertecknade. LO och Kommunal ställde sig bakom beslutet, menar skribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Protest mot EUs arbetstidsbeslut

En överenskommelse som Socialdemokraternas och Sveriges statsminister Stefan Löfven undertecknade. LO och Kommunal ställde sig bakom beslutet, menar skribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Brandmän och sjukvårdspersonal demonstrerar mot påtvingande ändringar av sina arbetsscheman. EU säger nej till nuvarande arbetsscheman utifrån överenskommelsen om den ”sociala pelaren”. En överenskommelse som Socialdemokraternas och Sveriges statsminister Stefan Löfven undertecknade. LO och Kommunal ställde sig bakom beslutet.

Vad kan ni göra för att för att behålla era nuvarande schema?

1) Kräva av er lokala fackliga sektion att se till att teckna ett lokalt kollektivavtal med ett undantag från EU direktivet.

2) Att samtidigt få er arbetsgivare att vilja samma sak.

3) Att de fackliga centrala avdelningarna tecknar ett lokalt kollektivavtal om undantag från EUs arbetstidsdirektiv.

Hur EU kommer att agera är ett senare bekymmer. Det är ni som bestämmer i Sverige om era arbetsvillkor – inte EU!

Lennart Andersson

före detta Kommunals ordförande Trollhättan