Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andrei Gorshkov
Bild: Andrei Gorshkov

Putins aggression en avskyvärd handling mot "broderfolk"

Putins och Rysslands aggression mot det dom kallar ”broderfolk” är en avskyvärd handling.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Försök att legalisera detta angrepp bygger på en ihålig retorik och en historieskrivning som endast despotiska makthavare kan tillåta sig. Det ukrainska folket kämpar mot en övermakt rent militärt, men har visat ett beundransvärt mod och stolthet för sitt land.

Putin måste med alla medel bekämpas och då främst genom sanktioner och tydlig diplomati, hans dröm om ett Storryssland är enbart en omskrivning av geopolitiska målsättningar. Jag lider med det ukrainska folket, varav många tvingats på flykt och uppbrott från nära och kära. Ett sunt tecken är att många unga i Ryssland ser genom Putins propaganda och retorik och öppet visar sitt stöd för det ukrainska folket.

Rysslands politik är ingen framtid, bomber och dödande löser inga problem utan skapar nya spänningar och konflikter. Vi måste alla visa vår avsky mot oligarker ledda av världens största kleptokrat. Leve det ukrainska folket

Peter Spjuth

Vänsterpartiet Lilla Edet