Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Jonas Myrholm
Bild: Jonas Myrholm

Rättvisa villkor en självklarhet för Trollhättans stad

Replik
Svar på THC herr får nytt - damerna har inte ens ett omklädningsrum, 9 februari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi är glada över att kunna satsa resurser på att skapa bättre förutsättningar i hallen för alla aktiva som använder Slättbergshallen, såväl kvinnor som män, hockeyspelare som konståkare.

Det har varit en självklar linje ända sedan projektstart och det gäller fortfarande.

Utgångspunkten för fördelningen av utrymmena i den nya hallen är verksamheternas storlek och behov. Vi har en kontinuerlig dialog med samtliga berörda föreningar om vilka behov som finns och hur vi kan tillgodose de behoven på ett bra sätt, samtidigt som anläggningen utnyttjas så väl som möjligt.

Den dialogen pågår fortfarande, och vi kommer att fastställa hur utrymmena ska fördelas i god tid innan anläggningen står klar i oktober 2021. Vi kommer också att regelbundet behöva göra justeringar allt eftersom föreningarnas behov förändras. Vi har haft flera möten med den nystartade föreningen för damishockey och har stöttat på många sätt under vägen. Vi förespråkar idrott på rättvisa villkor och vill självklart se till att både tjejer och killar får goda förutsättningar för sitt idrottsutövande. Har du fler funderingar är du välkommen att kontakta oss för att diskutera vidare.

Peter Johnsson

Nämndsordförande, Kultur och fritid Trollhättans stad

Tommy Svensson

Förvaltningschef, Kultur och fritid Trollhättans stad