Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mia Thornberg
Bild: Mia Thornberg

Rör inte vårt valdistrikt i Björke!

Valnämnden hade möte 6 april angående Björkes valdistrikt som klubbades igenom trots 160 namnpåskrifter från besvikna Björkebor.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi undrar varför det ska ändras just nu när reglerna ändrades för över cirka 20 år sedan att man bör vara över 1000 i ett valdistrikt.

Varför ska det ändras just nu? Valhemligheten var den inte lika viktig då? Tyvärr var inte alla partier representerade när beslutet togs, Vi Björkebor hoppas på att dom övriga partierna stöttar Björke. Man får heller inte glömma bort att många är äldre och saknar körkort och bil.

Åsaka ligger trots allt en mil bort. Enligt Trollhättans stads mål och resursplan (MRP) för 2020-2023 är målet att minska stadens miljöpåverkan. Ett sådant mål klingar lite falskt med tanke på att beslutet skulle öka stadens miljöpåverkan då antal resor ökar på valdagen. Ni har pratat om att använda bygdegården till att förtidsrösta i. Då vill vi har svar på hur valhämligheten inte röjs då?

Ullis och många bekymrade Björkebor