Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT
Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Rösta i Kyrkovalet!

Vi håller med tidigare insändare: Det är viktigt att rösta i kyrkovalet!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Svenska kyrkan står inför flera viktiga frågor och du kan vara med och påverka inriktningen. Vi hoppas att du vill rösta på oss.

Vi är en nystartad grupp i Trollhättan inom POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, som länge har funnits representerade i många andra pastorat och församlingar. POSK bildades 1987 och är den största obundna gruppen i Kyrkomötet. Vi som kandiderar till kyrkofullmäktige i Trollhättan, i Skara stift och till kyrkomötet, har vår förankring i vår tro och i kyrkans olika verksamheter. Du kan läsa om oss på vår hemsida. Vi kommer också att finnas på gågatan vid Kompassen och på Överby under tre lördagar i september. Kom och ta reda på mer!

Vi i POSK vill att kyrkan ska välkomna varje människa, vara de utsattas röst och kämpa för det goda, särskilt när vårt samhälle förändras och ställer människor inför nya andliga, existentiella och etiska frågor. Vi kommer att satsa på den viktiga diakonin och skapa olika mötesplatser, där vi värnar om både människovärde, integration och miljö.

Vi vill värna om sång och musik i alla dess former och förvalta våra kyrkor och vår organisation på ett långsiktigt, etiskt och hållbart sätt, samt ta ansvar för vårt kulturarv. Rösta på POSK i kyrkovalet! Visa att du bryr dig om din kyrka!

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK

Anita Glemring, ordförande