Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Rösta på Socialdemokraterna i kyrkovalet!

19 september är det val till Svenska kyrkan, ett val som inte många brukar rösta i men….

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi är många socialdemokrater i Lilla Edet som är intresserade och några av oss kandiderar till kyrkofullmäktige i Lilla Edets och Skepplandas pastorat.

Vi tycker att det är viktigt med en öppen, modern kyrka där alla som älskar varandra får lov att vigas, en kyrka som är öppen och avgiftsfri för våra unga och som hjälper utsatta runt om i världen. Inte på grund av deras tro utan på grund av vår.

Jämställdhetsarbetet och arbetsmiljön inom kyrkan är viktig för oss socialdemokrater. Inom kyrkan finns det cirka 20 000 anställda som tillhör Kommunal, många av dessa är kvinnor och vi ser gärna kvinnor på högre positioner.

Kyrkan har tillgångar för cirka 100 miljarder kronor och är bland annat en av Sveriges största skogsägare.

Dessa tillgångar tycker vi ska stanna inom kyrkan för att utveckla dess verksamhet. Vi ser till exempel hellre levande skog med flora och fauna än sterila tall- och granplanteringar, även om avkastningen också är viktig.

Oavsett vilken relation du har till kyrkan menar vi att alla medlemmar ska få delta på lika villkor och ha samma rätt till demokratiskt inflytande, inte bara de som deltar aktivt i gudstjänstlivet.

Den som fyllt 16 år senast på valdagen och är medlem i Svenska kyrkan har rätt att rösta.

Vi ses i vallokalen den 19 september.

Anita A Björk, Madeleine Librén och Stig Hvid,

valledare för kyrkovalet i Lilla Edets och Skepplandas pastorat