Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Rapportering om en icke-händelse kan inte vara en nyhet

Hela Trollhättan har gått som på nålar under veckan och när den högerextreme dansken, som vi inte behöver nämna vid namn, kom så skötte polisen och stadens medborgare hela evenemanget på ett korrekt och civiliserat sätt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trots den totala frånvaron av störningar, så när som på en del avstängda genomfarter, så har flera medier rapporterat löpande under hela dagen. Varför?

Jag förstår att journalister måste vara på plats i den händelse att oroligheter uppstår då de kan ha ett nyhetsvärde. Vad som nu har skett är att medier har gett en dansk orosanstiftare mer publicitet än vad han någonsin förtjänat. Det finns väl viktigare saker att skriva om?

Inget hände! Vilken nyhet!

Cecilia Frisk, ansvarig utgivare och chefredaktör svarar:

Jag och min redaktion anser att det var mycket skönt att det blev en lugn demonstration från Rasmus Paludans sida, till skillnad mot liknande tillfällen nyligen i andra svenska städer.

I vårt uppdrag att rapportera och granska på ett oberoende, objektivt och trovärdigt sätt ingår det att närvara på denna typ av lokala händelser – efter en förberedande säkerhetsmässig diskussion. Så, jag anser att det var korrekt planerat och bevakat från vår sida.