Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasism drabbar även svenskar

Apropå artikeln "Antirasister rustar mot en våg av rasism efter pandemin" 11 juli.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Det är bra att någon äntligen gör något åt rasismen mot svenskar också. För alla vet väl att det är vanligt att svenska kvinnor våldtas, barn och vuxna rånas och hotas, dom spottas på och kallas hora. Och det utan någon anledning. Dom har nästan aldrig ens sett eller pratat med gärningsmännen, så orsaken är oklar.

Men det är väl lika mycket rasism när sådant händer som den rasism som medierna alltid påstår finns överallt i samhället. Rasism fungerar åt två håll. När någon blir våldtagen eller rånad så är det inte bara en person som drabbas. Hela familjen och vänner till den drabbade blir lidande och kommer nog inte att göra handhjärtan i fortsättningen.

Så om ni gör något åt den rasism jag skrivit om så kanske mediernas "påstådda" samhällsrasism också minskar. Ni kommer väl ändå göra ett allvarligt försök och inte bara rikta in er på att vi svenskar måste acceptera hot och våld som något naturligt som alltid har funnits här. Det har i alla fall inte funnits på det sätt som sker nu.

Vad är rasism?