Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Jessica Gow/TT

Regeringen bör avgå

Häromveckan var två unga pojkar på väg hem från några kompisar och meddelade därmed i vanlig ordning sina föräldrar detta via sms.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det som skulle komma att hända pojkarna några minuter senare var något som varken pojkarna eller föräldrarna sannolikt inte upplevt i sina värsta mardrömmar. Pojkarna blev helt oprovocerat nedslagna bakifrån av två av polisen sedan tidigare kända unga män. Pojkarna blev knivhuggna i benen för att inte kunna fly, medsläpade in på en kyrkogård, rånade och torterade. Dessa våldsmän tvingade sedan pojkarna att klä av sig, varpå de blev våldtagna, och slutligen urinerade de på dem och begravde dem levande.

Varje dag läser vi om brott, skjutningar och mord. Det har gått så långt att vi inte längre reagerar eller blir förvånade när vi läser om det. Under de senaste tre åren har långt över hundra människor avrättats på våra gator. Ett av offren var en ung nybliven mamma som blev avrättad på öppen gata med sitt spädbarn i famnen, ett annat var en tolvårig flicka som bara var ute och promenerade.

Utländska klaner och tungt gängkriminella tar över hela samhällen och upprättar vägspärrar för att mota bort polisen och andra myndigheter.

Regeringen och stödpartierna Centerpartiet och Liberalerna har fullständigt kapitulerat för kriminaliteten. Istället för att blicka ut över landet och ta tag problemen tittar de ner i ett avtal med 73 punkter. 73 punkter där inte en enda punkt handlar om kriminaliteten.

Medan regeringen och stödpartierna pratar om fritidsgårdar och ungdomsvård för tungt kriminella, vill jag göra livet tufft för dem som tar sig rätten att utföra dessa brott.

Vi driver på regeringen och stödpartierna för en kraftigt åtstramad migration, som är en stor bidragande faktor till den eskalerande kriminaliteten. Vi föreslår dubblerade straff för gängkriminella och slopad mängdrabatt.

Är man tillräckligt gammal att avrätta människor, är man också tillräckligt gammal att ta sitt straff, därför vill vi avskaffa ungdomsrabatten.

Vi föreslår även åtgärder som visitationszoner, omfattande kamera­övervakning, fler poliser och möjligheten att vittna anonymt.

Läget i Sverige är allvarligt men inte hopplöst. Det går att få bukt med kriminaliteten och göra landet tryggt igen. Men det kräver en helt ny politisk riktning. Regeringen har tappat kontrollen och bör därmed avgå. Det är med samhällets fulla kraft vi ska krossa kriminaliteten och Moderaterna står redo att bilda en ny regering, senast 2022.

Ludwig Mossberg, gruppledare Moderaterna i Mellerud