Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Andreas Olsson

Regnbågens verksamhet är unik i sitt slag

Nåddes av nyheten att Regnbågen, som bedriver vård i livets slutskede, efter årsskiftet ska avvecklas. Denna verksamhet är unik i sitt slag.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I våras flyttade Regnbågen in i nya lokaler på Niklasberg. En flytt som inte bara var kostsam utan som också hela personalgruppen var emot, då det innebar en försämring för gästerna som vistades där. Nu fanns det inte längre en sjuksköterska i samma byggnad hela dygnet. De mysiga lokalerna med en vinterträdgård som gav lugnet dessa människor så väl behövde byttes mot ett nybygge där lokalen är för stor för ändamålet.

I Vänersborg tycks neddragningarna vara många, och då gärna inom skola/vård och omsorg. Det viktigaste vi har, kan tyckas. Det märkliga är ju ändå att kommunen nu vill låna ett antal miljoner för att utplåna en skog som används som rekreationsområde för boende i området, samt som utflyktsmål för hela Mariedalskolan (cirka 500 elever drabbas ).

Här saknas det tydligen inga pengar. Miljö och klimat är en högaktuell fråga, att bevara skogar borde vara högt prioriterad. Nya bostadsområden växer upp, naturen och dess djur måste ge vika. Är det framtiden våra kommunpolitiker vill ge våra barn och barnbarn?

Vi får heller inte nämna "elefanten i rummet". Den stora flyktingvågen 2015-2016 bör ha kostat åtskilliga miljarder för Sverige. Det sades att vi faktiskt tjänar pengar på Invandring. Om det skulle vara sant så kan man undra över alla sparbeting som råder. Vi måste väl ändå kunna lyfta frågan? Vad kostar Restad gård - Sveriges största flyktingförläggning - för oss skattebetalare?

Uppgiven