Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eidar ska renovera sina fastigheter i kvarteret Stensmedjan – något som skapar problem för de boende, menar insändarskribenten.  Bild: Yvonne Olsson
Eidar ska renovera sina fastigheter i kvarteret Stensmedjan – något som skapar problem för de boende, menar insändarskribenten. Bild: Yvonne Olsson

Renovering ställer till det för sjuka och äldre

Med anledning av stambytet i området Stensmedjan i Trollhättan måste vi hyresgäster evakuera i tio veckor med möbler, husgeråd och kläder – ja allt utom "fin-servis" (den som nu har det).

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det innebär två flyttar. Mina frågor till hyresgästföreningen och Eidar är:

Varför finns ingen likvärdig lägenhet att erbjuda inom området till äldre? Varför ombesörjer Eidar inte med flytthjälp och betalning?

Eller hur tror ni att äldre och sjuka ska klara detta? För egen del har jag blivit ångestfylld, fått sömnproblem och nervproblem på grund av det här. Som ensam (fattigpensionär) klarar jag inte av att flytta till annat boende själv.

Hyresgäst sedan 27 år

Replik

Vi har full förståelse för att den kommande renoveringen väcker både frågor och oro. Vår målsättning är dock alltid att försöka genomföra dessa renoveringar så smärtfritt som det går. När det gäller evakuering och flyttkostnader så har Eidar och Hyresgästföreningen kommit överens om att Eidar står för flyttkostnaderna, men att hyresgästerna ska packa själva. På samtliga informationsmöten som hållits har vi informerat om detta, men även informerat om att det kommer att genomföras möten med mindre grupper där vi tillsammans går igenom hur detta ska fungera i praktiken. Möjligheter finns också att boka enskilda möten med oss för att gå igenom de specifika förutsättningarna för den enskilda hyresgästen. Om det fortfarande kvarstår frågor så bokar vi gärna in ett enskilt möte för att reda ut dessa.

Stefan Jansson, Fastighetsutvecklingschef Eidar