Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lars Pehrson/TT
Bild: Lars Pehrson/TT

Restaurangägare till stadshuset efterlyses!

Efter debatten på senaste kommunfullmäktige – klargjorde Paul Åkerlund ”att om det är någon restaurangägare som vill bedriva verksamhet i stadshusets källare.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Då är man välkommen att ringa honom eller staden…”.

Dessvärre, nej. Det finns inget upphandlingsunderlag som du kan svara på. Men, som tips vill Moderaterna gärna uppmärksamma dig som restauratör på att man idag sponsrar befintlig verksamhet med cirka 700 000 kronor/år, för att hålla personalmatsalen igång. Så, kan du tänka dig att driva restaurangverksamhet i stadshuset, med ett något lägre driftstöd - då tror jag nog att vi har en affär.

Antalet anställda inom Trollhättan stad är idag cirka 5000. Diverse fika och lunchbokningar görs under veckodagarnas kontorstid och kvällsaktiviteter såsom nämndmöte innebär kvällsfika. Fullt funktionsdugligt och uppdaterat restaurangkök finns att tillgå för varm matlagning i huset och vad du gör med möjligheterna är upp till dig.

Så, för skattebetalarnas skull. Och för din egen. Hjälp kommunen att sluta slösa skattebetalarnas pengar på att bedriva lunchrestaurang som går back. Och starta en verksamhet inom det du kan bäst – så kan staden få hjälp att fokusera på sånt man borde!

Jennie Bergius Eriksson (M)