Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Resultatet av undersökning minst sagt nedslående

Svar på felaktigt påstående om att Sverigedemokraterna bryter vallöften och stödjer budgetförslag om att stänga Mulltorp och Rösebo i barn- och utbildningsnämnden, 15 juni.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Då Socialdemokraterna och Centerpartiet kom med ett budgetförslag som medförde kraftiga nedskärningar av skolpersonal, och att lärartätheten redan i dag är alldeles för låg ansåg vi att deras förslag var omöjligt att genomföra, speciellt med tanke på Vänersborgs usla resultat i Lärarförbundets årliga undersökning ”Bästa skolkommun”.

Resultatet av denna undersökning är minst sagt nedslående: Vänersborgs kommun tillhör bottenskiktet och ligger på 237:e plats bland landets 290 kommuner i 2019 års Bästa skolkommun med ett index på 38,468. I hela Västra Götalands län är Vänersborg rankad som nummer 39 av 49 kommuner. Bland annat är låga meritvärden i årskurs 9, andelen godkända elever samt låg lärartäthet orsakerna till det usla resultatet i ”Bästa skol­kommun”.

Sverigedemokraterna valde i stället att stödja ett förslag där beslutet i Barn och Utbildningsnämnden var följande: Omorganisation av verksamhet inom fritidshem och grundskola för att spara 1,6 mkr. Det finns inget beslut om att stänga Mulltorp och Rösebo skola, varken i underlagen från förvaltningen eller i nämndens beslut.

Sverigedemokraterna stödjer inte något budgetförslag som stänger Mulltorp och Rösebo varken i nämnd eller i kommunfullmäktige.

Anders Strand (SD)

gruppledare Sverige­demokraterna Vänersborg