Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Aleksandar Djorovic/TT
Bild: Aleksandar Djorovic/TT

Ryssland är en farlig motståndare

Replik på "Skäms världen!".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vad gör EU? Vad gör FN? Vad gör Nato? Vad gör USA? Vad gör England? Ingenting. Detta undrar en dalslänning i sin insändare. Varför gör ingen någonting? Svaret är enkelt, Ryssland är en farlig motståndare, felet som begåtts är hur Nato och EU inbillade Ukraina att de kunde förvänta sig hjälp om Ryssland motsatte sig deras plan att bli en del av väst. Redan Carl Bildt på sin tid lovade Ukraina sitt stöd och en plats i EU, därmed sattes bollen i rullning.

Därefter har Ukraina spelat upp ett helt register för folket där drömmen om väst är huvudnumret och stödet från väst självklart. Att nu Ukrainas president tigger om hjälp och inte förstått att den aldrig skulle komma, det skrattar naturligtvis Ryssland åt. Här statueras exempel på hur illa EU skött den stora faran i öst. EU främst Tyskland har i många år valt att blunda för Putins dröm om sin Sovjetstat och istället handlat med Ryssland, bland annat den åtråvärda naturgasen. Nu står vi här, med en energikris och matbrist om vetefälten i Ryssland inte får användas. Drömmen om väst blev Ukrainas kanske också EU och hela Europas fall.

I nöden prövas vännen