Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Stefan Bennhage

Säkra resecentrumet från "djungelns lag"

Sedan Vänersborgs kommun och regionen koncentrerade all kollektivtrafik kring järnvägsstationen är det tydligt hur hopplöst föråldrat detta ”resecentrum” är. De pengar som har satsats, har lagts på järnvägsspår och förlängning av plattformar därtill. All övrig kollektivtrafik och taxi är hänvisade till ”djungelns lag”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Människor som använder kollektivtrafiken ökar. Resecentrumet öppnar för kryssande mellan tåg, taxi och buss. Det är mer tur än skicklighet, att det värsta scenariot inte har hänt. Förare som tutar på individer som väljer tunnelseende och mobiler, i stället för sin egen säkerhet tillhör vardagen. Områdets enda övergångsställe, är inte tillräckligt.

Att kommun och region väntar in en dödsolycka är cyniskt. Men faktum är att resecentrumet har blivit ett ”katastrofområde”. Resecentrum i Trollhättan och Uddevalla är exempel på säkra lösningar. Gator och passager erbjuder säkerhet och lättillgänglighet. Både för resenärer och förare.

Staffan Dunér